Tractaments mèdics

Medicina Tradicional Xinesa (acupuntura, moxibustió, cupping, etc)

La Medicina Tradicional Xinesa és un conjunt d’eines terapèutiques de més de dos mil anys d’antiguitat, que permet restablir l’equilibri energètic de la persona a través d’una sèrie de manipulacions terapèutiques adreçades a aconseguir la sanació del pacient.

lamina acupuntura 2D’acord amb la Medicina Tradicional Xinesa, l’energia vital (Qi) flueix pel cos al llarg dels meridians. Les malalties són desequilibris o estancament de l’energia d’un determinat òrgan o meridià. Cada meridià té una sèrie de punts on es pot accedir amb les diferentes manipulacions per aconseguir l’equilibri de l’energia vital.

Es fa un diagnòstic del pacient atenent als seus símptomes físic´s, mentals i emocionals. Després de fer el diagnòstic, el tractament consisteix en sessions terapèutiques amb les diferentes eines de la MTX.

Els cinc elementsLa Medicina Tradicional Xinesa pot tractar un ampli ventall de patologies, i és especialment indicada per a tractament de desequilibris energètics, baixa immunitat, gastràlgies, obesitat, úlcera gàstrica, estrenyiment, insomni, ansietat,estrés, síndrome premenstrual, cefalees, dolors articulars, tendinopaties, lumbàlgies, bronquitis, adiccions (tabaquisme…), al·lèrgies, astènia, fibromialgies, etc

Homeopatia

homeopatiaL’Homeopatia és una especialitat de la medicina amb més de 200 anys d’història, descoberta a Alemanya pel metge i químic Samuel Hahnemann. L’Homeopatia clàssica consisteix en tractar amb un medicament a dosis mínimes, seguint el principi de similitud (tractar les malalties amb medicaments que produeixen els mateixos símptomes que la malaltia), i considerant la persona com un tot en la manera individual d’expressar-se a nivell físic i psíquic.

Coneixem els medicaments homeopàtics perque s’han experimentat, s’han descobert els símptomes que provoquen i per tant els símptomes que es poden guarir. El medicament homeopàtic estimula la reacció de l’organisme pera a restablir l’equilibri, que és el que anomenem salut.

El metge homeòpata recull els símptomes, tant físic com mentals, i segons el principi de similitud busca el medicament que li és més similar. De vegades, en iniciar-se el procés curatiu, apareixen símptomes com eliminació de mucositats, erupcions, diarrees, etc. Cal respectar aquest símptomes ja que tenen relació amb el procés global de curació.

L’objectiu de l’homeopatia no és la supressió dels símptomes, sinó la seva desaparició degut al retorn de l’equilibri global i estable de la persona i l’organisme.

Els medicaments homeopàtics poden ser d’origen vegetal, mineral, vegetal o d’altres. Es caracteritzen perquè es prenen en dosis molt petites (infinitessimals).

EMDR

L’EMDR és un mètode de psicoteràpia que utilitza l’estimulació bilateral dels hemisferis cerebrals, ja sigui mitjançant moviments oculars, sons o tapping.

L’EMDR constitueix una alternativa de teràpia molt efectiva i de resultats perdurables.

Té aplicacions tant en traumes amb T majúscula (accidents, terratrèmols, catàstrofes naturals) i síndrome postraumàtic, com en els anomenats traumes amb t minúscula, és a dir, experiències traumàtiques repetitives viscudes a la infantesa.

Poden ser tractaments únics o poden estar inclosos en altres tipus de tractaments.

Hi ha molta evidència científica de l’eficàcia dels tractaments EMDR. L’evidència indica a més canvis importants en les estructures cerebrals.

Medicina estètica

Assessorament en la millora del teixit cutani (pell) i subcutani (adipositats, acné, alopècia, bosses d’ulls, cicatrius, cel·lulitis, flaccidesa de coll, flaccidesa i arrugues, reafirmació dels pits) a través de l’alimentació i l’autocuidado amb medicina ortomolecular, per via tòpica i/o oral.