Tractaments mèdics

Acupuntura, electroteràpia, moxibustió

L’acupuntura és una tècnica de Medicina Tradicional Xinesa de més de dos mil anys d’antiguitat, que utilitza la inserció i manipulació d’agulles en el cos per a restaurar la salut del pacient.

lamina acupuntura 2D’acord amb la concepció xinesa, l’energia vital (Qi) flueix pel cos al llarg dels meridians. Les malalties són desequilibris o estancament de l’energia d’un determinat òrgan. Cada meridià té una sèrie de punts on s’insereixen els agulles, amb les quals es preten equilibrar l’energia del cos.

El tractament del pacient s’estudia des del punt de vista físic, mental i emocional. Després de fet el diagnòstic, el tractament consisteix en sessions d’inserció d’agulles, moxibustió (estimulació de punts d’acupuntura amb herbes calentes) i electroestimulació.

L’acupuntura pot tractar un ampli ventall de patologies, i és especialment indicada per aagulles$20clavades tractament de desequilibris energètics, baixa immunitat, gastràlgies, obesitat, úlcera gàstrica, estrenyiment, insomni, ansietat,estrés, síndrome premenstrual, cefalees, dolors articulars, tendinopaties, lumbàlgies, bronquitis, adiccions (tabaquisme…), al·lèrgies, astènia, fibromialgies, etc

Homeopatia

homeopatiaL’Homeopatia és una especialitat de la medicina amb més de 200 anys d’història, descoberta a Alemanya pel metge i químic Samuel Hahnemann. L’Homeopatia clàssica consisteix en tractar amb un medicament a dosis mínimes, seguint el principi de similitud (tractar les malalties amb medicaments que produeixen els mateixos símptomes que la malaltia), i considerant la persona com un tot en la manera individual d’expressar-se a nivell físic i psíquic.

Coneixem els medicaments homeopàtics perque s’han experimentat, s’han descobert els símptomes que provoquen i per tant els símptomes que es poden guarir. El medicament homeopàtic estimula la reacció de l’organisme pera a restablir l’equilibri, que és el que anomenem salut.

El metge homeòpata recull els símptomes, tant físic com mentals, i segons el principi de similitud busca el medicament que li és més similar. De vegades, en iniciar-se el procés curatiu, apareixen símptomes com eliminació de mucositats, erupcions, diarrees, etc. Cal respectar aquest símptomes ja que tenen relació amb el procés global de curació.

L’objectiu de l’homeopatia no és la supressió dels símptomes, sinó la seva desaparició degut al retorn de l’equilibri global i estable de la persona i l’organisme.

Els medicaments homeopàtics poden ser d’origen vegetal, mineral, vegetal o d’altres. Es caracteritzen perquè es prenen en dosis molt petites (infinitessimals).

Tractaments amb recuperador biològic d’alta freqüència

El recuperador biològic genera corrents d’alta freqüència, internes i localitzades, en els teixits que s’ha de tractar, que produeixen un efecte diatèrmic molt efectiu tant en el tractament de processos inflamatoris com en tractaments més relacionats amb l’estètica.

S’obtenen molt bons resultats en el tractament de patologies músculo – esquelètiques: dolors de qualsevol etiologia, com

  • Astènia
  • Problemes circulatorisindiba$201
  • Hepatitis
  • Alopècia
  • Acné
  • Pròstata
  • Miomes, etc.

El recuperador biològic també té una gran quantitat d’aplicacions estètica natural

EMDR

L’EMDR és un mètode de psicoteràpia que utilitza l’estimulació bilateral dels hemisferis cerebrals, ja sigui mitjançant moviments oculars, sons o tapping.

L’EMDR constitueix una alternativa de teràpia molt efectiva i de resultats perdurables.

Té aplicacions tant en traumes amb T majúscula (accidents, terratrèmols, catàstrofes naturals) i síndrome postraumàtic, com en els anomenats traumes amb t minúscula, és a dir, experiències traumàtiques repetitives viscudes a la infantesa.

Poden ser tractaments únics o poden estar inclosos en altres tipus de tractaments.

El que més crida l’atenció dels tractaments EMDR és que hi ha molta evidència científica de la seva eficàcia. L’evidència indica a més canvis importants en les estructures cerebrals.